Willeke Alberti

Van jongs-af-aan is Wileke Alberti één van de meest veelzijdige artiesten. Velen zullen Willeke nog herinneren als actrice bijvoorbeeld als de ontroerende Marleen Spaargaren uit de TV-serie 'De Kleine Waarheid' en in de hoofdrol in 'Rooie Sien'. Ook op toneel verdiende zij haar sporen met verrassende rollen in ondermeer G.B.Shaw's 'Pygmalion', naast Ko van Dijk en in 'Twee op de wip', naast Jeroen Krabbé. Maar ook de hits "Zomaar een dag", "De glimlach van een kind" (duet met haar onvergetelijke vader Willy Alberti) en "Ome Jan" -om er maar een paar te noemen- zijn onvergetelijk.


Willeke werd, naast een groot aantal gouden platen, talloze malen onderscheiden voor haar prestaties, waaronder tweemaal een 'Edison', de 'Televizierring' en een 'Gouden Harp'. 

Inmiddels heeft Willeke diverse Theater-Concerten door het hele land, succesvolle afgerond! Willeke was onder andere samen met Jenny Arean te zien in ‘t prachtige theaterstuk: "KLARENBEEK EN VERBRUGGE" en tevens heeft zij de hoofdrol vertolkt in de musical "HELLO DOLLY", waar zij samen met Jos Brink en Jamai regelmatig voor uitverkochte zalen optraden.
Tijdens het Gala van het Nederlandse Lied van Radio 2 heeft Willeke een prachtige oeuvre prijs mogen ontvangen, voor al haar bijzondere werk uit de afgelopen jaren!

Ook heeft zij tal van, prachtige CD albums op haar naam staan en is Willeke een graag gezien artiest wanneer zij regelmatig landelijk optreedt, op grote evenementen en besloten feesten. Tevens zet zij zich in voor de Willeke Alberti Foundation, waarvoor zij het welzijn en de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken tracht te verbeteren, door o.a. een dertigtal optredens te verzorgen in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen.

Willeke Alberti staat na haar 50 jarig jubileum concert "Goud" en haar rol van Josephine van Wickenrode in Goede Tijden Slechte Tijden weer helemaal in de belangstelling.

U kunt deze veelzijdige vakvrouw boeken als actrice voor films en series, of voor reclamedoeleinden als gezicht voor uw merk maar natuurlijk vooral als zangeres voor al uw (bedrijf)feesten, bruiloften, gala-avonden, evenementen en miniconcerten waar zij onder begeleiding van haar eigen Live band haar geliefde Nederlandstalig repertoire ten gehore brengt. Nummers die iedereen mee zingt en nog steeds uitermate populair zijn bij zowel jong en oud. Met haar enthousiasme voor het vak weet Willeke met haar liedjes als geen ander het publiek te entertainen en te raken.

Vanzelfsprekend is Willeke ook te boeken voor een Tape optreden.

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens