Marco Borsato

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je een vreemde blik toezenden. Natúúrlijk kent hij Marco Borsato. Iedereen kent Marco Borsato! Met veertien nr. 1 hit singles, zes nr. 1 albums en vier nr. 1 dvd's kan je onmogelijk om hem heen en is hij al jarenlang de meest succesvolle Nederlandse zanger aller tijden.

Marco kiest nooit voor platgetreden paden en is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te overtreffen en uit te dagen. In 2004 liet Marco dat opnieuw zien door zijn album exclusief op dvd uit te brengen waarbij ieder liedje voorzien was van een clip, geregisseerd door spraakmakende regisseurs zoals Johan Nijenhuis, Dick Maas, Matthijs van Heijningen jr. en wijlen Theo van Gogh. De dvd ‘Zien' was voor de release al goed voor 320.000 verkochte exemplaren!

Niet alleen de fans zijn enthousiast over Marco's prestaties en overtuigd van zijn kunnen. In 2004 ontving Marco een hoge Koninklijke Onderscheiding. Het was Burgermeester Ton van de gemeente Blaricum die hem vertelde dat het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd had hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau! 

In de afgelopen jaren heeft Marco talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen. 
Hij heeft iedere TMF Award voor Beste Zanger Nationaal gewonnen, maar ook o.a. een Lifetime Achievement Award en Artist of the Decade. In België mocht hij zowel in 2004 als in 2005 de TMF Award voor Beste Zanger Internationaal mee naar huis nemen, waarbij hij artiesten als Robbie Williams en Justin Timberlake achter zich liet. In 2007 deed Marco een stapje opzij, om nieuwe talenten de kans te geven een TMF Award te winnen, en TMF haakte daar op in door de TMF Borsato Award in het leven te roepen. De TMF Borsato Award is bedoeld voor artiesten die hun eerste stappen op het gebied van hun carrière al hebben gezet, en een goede kans maken door te stromen naar de top van Nederland.

Sinds 1998 is Marco de zeer toegewijde ambassadeur van War Child. Met zijn documentaires, fotoreportages, interviews en lezingen vraagt hij op een unieke manier aandacht voor deze unieke stichting. Ook tijdens zijn concertreeksen staat Marco altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens