Gerard Joling

Als kind staat Gerard Joling al graag in het middelpunt van de belangstelling. Een eigenschap waarmee hij het ver zal schoppen én zijn droom laat uitkomen. 

In 1985 doet Gerard mee aan één van de bestbekeken televisieprogramma's van Nederland, de Soundmixshow. Deze show brengt een grote ommekeer teweeg, want na het behalen van de 'slechts' derde plaats in de grote finale, met het liedje 'Crying' van Don McLean, verschijnt van de hand van Peter de Wijn Gerard's eerste nummer 1 hit: Love Is In Your Eyes. Van goud naar platina, van platina naar dubbel platina! Vanaf dat moment weet heel Nederland wie Gerard Joling is. Een glanzende carriere volgt, zowel nationaal als internationaal.

Tientallen gouden- en platina platen en meer dan 14 nationale en internationale prijzen! Uit handen van Don Johnson onvangt Gerard de award 'Best selling Dutch Artist' in Monaco tijdens de World Music Awards.

Hij doet theatertournees in meer dan 20 landen en treedt op met grootheden als Tracy Wong, The Jordanaires, Nana Mouskouri, The Trammps, George McCrae en Randy Crawford.

Gerard Joling een nuchtere jongen uit Schagen heeft bereikt waar hij altijd van droomde: de top!

 

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens