Angela Groothuizen

Vanaf haar veertiende jaar staat Angela Groothuizen al als professioneel zangeres op de bühne. En met succes. In de periode voor de Dolly Dots wist ze al menige feestzaal te betoveren. In 1979 brak Angela, toen 20 jaar oud, door met de Dolly Dots. Zij scoorden maar liefst 30 hits in binnen- en buitenland.

Nadat de Dolly Dots er in 1988 mee ophielden, maakte Angela met Angela & the Rude 2 succesvolle albums en toerde ze 5 jaar lang door het land. Ze scoorde hits met: o.a. Pressure, Young Souls en Up/down. Tegelijkertijd speelde ze, als opvolgster van Karin Bloemen en Adelheid Roosen, met de befaamde theatergroep Purper in de Nederlandse theaters.

De laatste 15 jaar is Angela vooral bekend geworden als presentatrice van zeer succesvolle programma's, maar Angela wil toch vooral ook doen waar ze heel goed in is: zingen. Daarom heeft ze nu een spetterende rock & roll show ontwikkeld waarin zij, bijgestaan door 2 jonge zangeressen/danseressen, het betere rockclassic repertoire brengt dat iedereen kent.

Love is a batllefield, Simply the best, Radar Love, She's a maniac, Jump (Van Halen), So lonely en Set them free van the Police, maar ook de grootste hits van de Dots staan op het repertoire in een nieuwe ruigere versie. Samen met haar zangeressen geeft ze een show die geschikt is voor alle evenementen.  

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens