Ali B

Ali B is een man met een serieuze boodschap, maar hij is ook de man van de lach. Ali B combineert rap met komedie en ziet zichzelf als een rasechte straatentertainer. Een rapper die de nederhop naar een ander level heeft getild. 

In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met hiphop. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen. Door Osdorp Posse raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen.

Hij sleept de ene prijs na de andere prijs in de wacht. Zo heeft hij een Essent Award, de Megaward, een Zilveren Harp, de Popprijs, Dutch Urban Award en twee Mobo awards en een TMF Award gewonnen.

Het succes lijkt zich op dezelfde voet voort te zetten. Hij reist in 4 maanden maar liefst naar 7 ontwikkelingslanden voor de documentaire Rap Around the World in opdracht van Plan Nederland. Deze documentaire wordt uitgezonden bij MTV en is tevens verbonden aan een lespakket dat maar liefst op 900 scholen wordt ingezet. Hij wint als Marokkaan de kidschoice award voor beste kaaskop en zijn theatervoorstelling gaat maar liefst in 80 theaters in reprise. Daarnaast maakte hij in opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming een matineevoorstelling voor nog eens 30 voorstellingen.

Ali B is tevens de eerste rapper ter wereld die een eigen wassenbeeld heeft. Het wassenbeeld is te zien in Madame Tussauds, dat gevestigd is aan de Dam in Amsterdam.


ALI B OP VOLLE TOEREN

Het concept Ali B Op Volle Toeren is ook te boeken voor uw feest! Tijdens het optreden worden nieuwe nummers, bekend van de afleveringen, afgewisseld met grote hits van Ali B en zijn muzikale introducés.

1. Ali B Op Volle Toeren - tape act
Show: 1 x 45 minuten 
Line up: Ali B, Brownie Dutch & Brace 
Omschrijving: Ali B en de zangers doen de grootste hits uit de tv-serie. Naast een aantal nieuwe liedjes zingen Brownie en Brace ook de originele hits van vroeger, waaronder 'Huilen Is Voor Jou Te Laat' en 'Breng Die Rozen Naar Sandra'.

2. Ali B Op Volle Toeren - liveband
Show: 1 x 75 minuten 
Line Up: Ali B & 2 oldies
Omschrijving: Ali B en liveband brengen de grootste hits uit Op Volle Toeren, afgewisseld met de originele liedjes en remixes door de 'oldies'. 

Keuze 'oldies': 
Gouden Sterren: Dennie Christian, Armand, Imca Marina, Anneke Groenlöh, Bonnie St. Claire, Ben Cramer, Ronnie Tober, Margriet Eshuis 
Platina Sterren: George Baker, Corry Konings, 
Lenny Kuhr 
Wereld Sterren: Willeke Alberti, Rob de Nijs, 
Liesbeth List

3. Ali B Op Volle Toeren - liveband & 2 gastrappers


Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens