Westfries Collectief

De mogelijkheden :

Da's Puur!
Conferencier René Steens en liedschrijver Jan Dijk hebben de handen ineen geslagen voor een muzikale show, waarin een keur aan vrolijke liedjes wordt afgewisseld met West-Friese verhalen, gedichten en gortdroge conferences. In 'Da's Puur!' ligt het zangerige West-Friese dialect vóór op de tong.

René Steens schreef de teksten, die uit het West-Friese leven gegrepen zijn en Jan Dijk bedacht er passende melodieën bij. Dertien heerlijk in het gehoor liggende nummers zijn inmiddels op CD verschenen. Ook beschermvrouw Ina Broekhuizen van het Westfries Genootschap - de stichting die de schoonheid van het West-Friese taalgebruik bewaakt - steunt dit initiatief. Een beter bewijs voor de verrassende inhoud van 'Da's puur!' is er niet.

Skoftig Mooi!2
Humor voor álle generaties...
De show 'Skoftig mooi!2' is een avondvullend programma, waar iedere liefhebber van de nuchtere, gortdroge en soms ondeugende West-Friese humor ongegeneerd van kan genieten. Een gevarieerd theaterprogramma, bestaande uit sketches, liedjes, conferences en stukjes film met Martijn Cohen in de hoofdrol. 

Je hebt humor en humor. Én West-Friese humor. Dijk en Steens weten hoezeer het West-Friese dialect - met z'n wat knerperige keelklanken en zangerig uitgesproken zinnen - populair is. 'Skoftig mooi!2' laat René Steens als de 'nieuwe' Kees Stet zien, met Irene Oonk aan zijn zijde. Een opmerkelijk duo, dat humor en goede zang hoog in het vaandel heeft staan. 'Voor ons is de ouderwetse humor van Kees Stet een grote bron van inspiratie.' Steens leerde de kneepjes van het vak van Kees Stet jr., met wie hij meer dan 15 jaar op de planken stond. Toen nog als aangever, nu doet hij het zelf. Als het inmiddels befaamde typetje van de West-Friese herenboer, dat in zijn nette zondagse kostuum zijn anekdotes, aangedikte verhalen en ondeugende moppen spuit: alsof hij ze zelf ter plekke bedenkt. 

De verbindende liedjes in 'Skoftig mooi!2' worden gezongen door Irene Oonk en René Steens. Steens gaat ook een schielijke wisselwerking met het publiek aan. 'Soms kun je zomaar 'een praatje' met het publiek maken.....' Het is de bedoeling dat de mensen plezier hebben. Publiek vermaken is de belangrijkste insteek van het Westfries Collectief!

René in z'n eentje
Moederziel alleen op de planken of toch in zijn element? Zet René Steens voor een zaal en hij pakt ze moeiteloos in. In zijn soloprogramma 'René in z'n eentje' volgen de grappen en grollen in het West-Friese dialect elkaar snel op, met af en toe een liedje voor de variatie. Steens voelt zich 'solo' als een vis in het water in een show, die in te delen is in twee keer 20 minuten of een dik half uur aaneengesloten. Maar het zou ook zomaar kunnen, dat 'René in z'n eentje' de klok vergeet en klaterend doorraast met zijn tijdloze West-Friese humor.

 

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens