Klaartje Broers, harpiste

De harpiste Klaartje Broers (1966) studeerde aan het Conservatorium Alkmaar waar zij zich toelegde op licht klassieke-, easy-listening-, musical- en popmuziek. Zij volgde masterclasses bij de Russische harpiste Tatyana Tauer en de Amerikaanse jazz-harpist Harvi Griffin. Verder volgde zij een cursus “lichte muziek voor Harp” aan het Sweelinck Conservatorium de Amsterdam. 

Klaartje heeft jarenlange ervaring als harpiste en entertainer. Zij speelt achtergrondmuziek, waarbij zij desgevraagd zelf zingt. Haar repertoire omvat bekende klassieke melodieën, musicalnummers, Ierse en Schotse volksmuziek, Nederlandse liedjes, cabaretnummers, popmuziek en op verzoek ook Middeleeuwse muziek.

Naast achtergrondmuziek kan zij ook een "muzikaal intermezzo" verzorgen: een concert waarbij ze verschillende harpen bespeelt, variërend van de kleine troubadourharp (schootharp) tot de twee meter hoge concertharp. Ze voert het publiek mee op een reis door de tijd en door de wereld, waarbij ze uitleg geeft over de verschillende harpen en de muziek. De duur van dit programma varieert, in overleg met de opdrachtgever, van twintig minuten tot twee keer een halfuur.

Op huwelijksplechtigheden verzorgt Klaartje Broers de muzikale omlijsting bij de binnenkomst van het bruidspaar, na het ja-woord, tijdens het tekenen van de getuigen of tijdens de kerkdienst.

Klaartje maakte jarenlang deel uit van het succesvolle trio “Tre Donne” en trad op met het Spaans Nationaal Jeugdorkest waarmee zij ook een CD opname maakte. Zij geeft harplessen en is uitvoerend harpiste.

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens