Carel Kraaijenhof

Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen in Nederland sinds het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem Alexander en Prinses Maxima op 2-2-2002. Met een prachtige vertolking van Adiós Nonino van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Maxima’ en opende het Nederlandse volk collectief zijn hart voor de Argentijnse tangomuziek. 

Nederland bezoekt sindsdien massaal Kraaijenhof’s concerten die hij geeft met zijn Sexteto Canyengue en laat zich betoveren en grijpen door de gepassioneerde composities en arrangementen. De veelzijdige Argentijnse tango met haar ruige composities maar ook haar romantische melodielijnen liet niemand onberoerd. De ervaring van een bezoek aan één van de live concerten van dit Sextet graaft zich diep in je ziel en vindt voor altijd een thuis in je herinnering. 

Tango; die wonderbaarlijke mengelmoes van volksmuziekmelodieën van Italiaanse, Spaanse, Franse, Poolse, Russische en Duitse emigranten met een stevige dosis Chopin, Bach en Gershwin erdoorheen geweven, en dat met een vleugje Afrikaanse ritmes, kortom, de Argentijnse tango zoals Canyengue die ten uitvoer brengt, en die zich thuis voelt in het theater, op een klassiek concertpodium en in een jazzfestival, is een pure ‘Muzikale beleving’.

Optie aanvragen

Optie aanvragen

Persoonsgegevens

Artiestgegevens